Fotoprodukter

Med dagens teknik och Internets stora tillgänglighet behöver det inte alls bli varken dyrt, eller krångligt att göra flera olika saker med sina foton som du säkert förstått. Det enda du behöver ha tillgång till förutom din digitalkamera är en dator med Internet, och antingen en sladd från kameran till datorn eller en minneskortläsare, så att du kan få över bilderna från kameran till datorn.

Om du själv är riktigt haj på att redigera bilder kan du självklart göra det själv innan du väljer en produkt som du vill använda bilden till. Annars går det att göra flera olika roliga saker med bilden när du laddat upp den på en sajt där man beställer fotoprodukter. Det finns som sagt nästan hur mycket som helst du kan göra med dina bilder, fotomuggar, affischer, kalendrar, klistermärken, t-shirts, visitkort, block och mycket mycket mer. Här tänkte vi presentera två av de vanligaste produkterna som finns på nästan alla sajter där man framkallar sina digitala bilder.

Fotokalender

När du väljer att göra en kalender med dina bilder finns det några olika alternativ, du kan dels välja om du vill ha en kalender som visar månad för månad eller dag för dag, du väljer bilder och placerar dem på datum eller månad som du tycker passar. Man kan även beställa en stor väggkalender med bara en bild som visar hela året. På en del fotoframkallningssajter kan du även bestämma vilken specifik design du vill ha på din kalender, samt om du vill ha någon eller några speciella texter i den.
Fotomugg

En present till dig själv, dina barn eller någon av dina vänner, oavsett vem så är det här alltid en uppskattad och personlig gåva. En mugg med en egen bild på att dricka kaffe, te eller varm choklad ur är jättemysigt. Det kan ge en guldkant till dina morgnar och piffa till kvällsfikan. Det behöver inte alls vara dyrt att beställa plus att det är väldigt enkelt, du behöver bara ladda upp bilden du vill använda och sedan beställa den mugg du vill ha den på. På en del sajter kan du även redigera bilden lite och välja exakt placering på muggen.

T-shirt

Detta kan var en av de äldsta fotoprodukterna på marknaden förutom att framkalla sina bilder till papperskopior vill säga. Den är fortfarande mycket populär och dessutom är det ju numera mycket bättre kvalitet på trycket. Vem vill inte ha en t-shirt med en personlig bild på? Det är en fantastiskt rolig present att ge bort och att få. Har du någon nära du tycker väldigt mycket om kan du till exempel beställa en t-shirt med en bild på dig med en rolig text och ge bort till den personen. Det är oftast en mycket uppskattad present och många människor som vill ha just sitt motiv på en tröja är glada för den här tjänsten. Numera är det inte särskilt dyrt heller och som sagt blir trycket mycket bättre idag än vad det blev förr. Dock kan det alltid vara värt att kolla upp om tröjan kan tvättas i maskin eller inte, om den inte kan det är det antagligen dålig kvalitet på trycket och du bör kanske välja en annan sajt eller gå upp lite i prisklass.

Fototapet

Har du någon gång känt att dina tapeter ser lite väl tråkiga ut och att en fondvägg inte riktigt skulle göra tricket? Då är fototapet en perfekt produkt för dig. Beställer du på Internet behöver det inte bli dyrt och flera företag erbjuder dessutom ett paket där tapetklister och annat bra att ha ingår i priset. Den skickas direkt hem till dig och du behöver inte springa runt i massa olika butiker för att hitta rätt erbjudande för dig.

Välj ett motiv som passar just din personlighet och som skulle passa bra på en vägg hemma hos dig, kanske ett naturmotiv eller ett porträtt på dig själv eller någon du tycker om, en stadsbild eller något annat foto som du tror skulle passa. Det enda man behöver tänka på när det gäller att använda sina egna privata bilder till detta är att de måste vara ganska högupplösta för att fungera som tapet och inte bli suddiga eller korniga för att man förstorar upp dem. En lagom upplösning kan vara mellan 8 – 12 megapixlar och uppåt. Vanligtvis är det inget problem eftersom nästan alla digitalkameror idag ligger på 7,5 och uppåt (om man inte räknar in mobilkameror).

En fototapet ger en personlig känsla i rummet och kan göra att det känns lite större om du till exempel har motiv som en skog eller en äng. Den gör definitivt rummet lite roligare i alla fall och tröttnar du på den är det bara att byta eller måla över, det behöver inte vara svårare än så.